PSIHOTERAPIJA

Psihoterapija je smiseln in pogosto učinkovit korak za tiste ljudi, ki so se znašli v osebni stiki, ter vse, ki se želijo osebnostno razvijati in dvigniti kvaliteto svojega življenja.

Psihoterapija ni proces, v katerem bi človeku nadali diagnozo ali ga spravili v določen »predalček«, temveč se poskuša človeka razumeti in ga strokovno usmeriti tako, da bo  razširil zavedanje sebe in svojih težav, se bolj učinkovito soočal z neprijetnimi čustvi, razvil bolj prijazen in ljubeč odnos do samega sebe, znal vstopati v spoštljive medosebne odnose in zmogel zaživeti pristno življenje, skladno s svojimi dejanskimi vrednotami in zmožnostmi.

 

Pri svojem delu kombiniram elemente različnih psihoterapevtskih smeri in tehnik, kot so na emocije usmerjena psihoterapija, transakcijska analiza in delo z ego stanji, telesna psihoterapija, vedenjsko kognitivna psihoterapija, čuječnost, igre vlog in kreativne tehnike.

Psihoterapija ni le pogovor, temveč vključuje delo s čustvi, telesom in ego stanji. Stisko se da najbolj učinkovito predelati, če se poleg pogovora težave obravnava tudi izkustveno. Svoje stranke vabim, da poleg pogovora opazujejo in ozaveščajo svoja čustva, misli in telesne odzive, vizualizirajo drugačna alternativna stanja, svoje zavedanje razširijo s pomočjo igre vlog, včasih pa se tudi izrazijo s pomočjo kreativnih tehnik.

Način dela vedno prilagodim potrebam svojih strank in ni se vam treba bati, da boste v karkoli prisiljeni. Zelo pomembno mi je, da se ob meni počutite svobodno, predvsem pa spoštovano.

Tekom lastnega dela na sebi sem izkusila, da osebna sprememba ni nemogoča želja, ampak dosegljiv cilj, če le imamo voljo in strokovno usmeritev.

Na voljo sem vam, da vas s kombinacijo strokovnega znanja in lastnih izkušenj psihoterapije vodim skozi trenutne stiske in vam pomagati prepoznati točke za spremembo.

Veselim se dela z vami!

Manca

Psihoterapijo in psihološko svetovanje izvajam v Novi Gorici in Ljubljani.