PREDAVANJA & DELAVNICE

Kako se odzvati na zbadljivke in nespoštljivo komunikacijo

Delavnica, na kateri bomo spoznavali načine, kako se aktivno odzvati na zbadljivke, žaljive komentarje, pikrost in druge oblike neprijetne komunikacije v službenih in osebnih odnosih.

Soočanje s kritiko in kako jo uporabiti za osebno in poklicno rast

Kritika je pogosto boleča in v ljudeh vzbuja močna neprijetna čustva. Ne moremo se je vedno izogniti, zato je smiselno, da se naučimo, kako jo lažje preživeti, ohraniti stabilno samopodobo ter jo uporabiti za osebno in poklicno rast.

Prizadevam si, da bi bile moje delavnice čim bolj izkustvene in praktične. Poleg raziskovalnega pogovarjanja (t.i. terapevtski pogovor) so skoraj vedno vključene tudi različne vizualizacije, delo z ego stanji, delo s čustvi in telesom, vaje čuječnosti, igre vlog oziroma psihodrama in kreativne tehnike. 

Na delavnicah udeleženec govori le toliko, kot želi sam. Vse, kar se odloči zaupati drugim v skupini, ostane strogo zaupno.

Nekatere veščine se najlažje naučimo v skupini. Sem na primer spada učenje odločne in čvrste komunikacije, postavljanje osebnih meja, odzivanje na nespoštljive komentarje.

V skupini je lažje začeti. Ljudje, ki so družabni, se še posebej dobro počutijo, ko so v stiku z več osebami.

V skupini je prilika za feedback s strani drugih udeležencev. To nam da informacijo, kako nas doživljajo drugi v skupini (če si tega želimo).

So krajše in učijo posamezno veščino/ znanje (začnemo pri eni stvari).