O MENI

 

Izobrazba & izkušnje

Sem univerzitetna diplomirana psihologinja in specializantka psihoterapije (smer integrativna transakcijska analiza).

Svoje delovne izkušnje sem pridobivala kot psihologinja v zdravstvu in na področju vzgoje ter izobraževanja. Opravljen imam strokovni izpit za psihologa v zdravstveni dejavnosti ter strokovni izpit za področje vzgoje in izobraževanja.

Z nudenjem psihosocialne pomoči osebam v stiski imam 10 letne izkušnje, ki sem jih pridobivala v okviru svoje redne zaposlitve in kot prostovoljka v različnih nevladnih organizacijah. Poleg psihoterapevtske obravnave in psihološkega svetovanja izvajam tudi delavnice in predavanja na temo komunikacije, medosebnih odnosov in samopodobe. 

Moje pretekle zaposlitve:

Kliničnopsihološka ambulanta za otroke in mladostnike v ZD Žalec, Vrtec Ivančna Gorica, Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna, Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina, Psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje Manca Jarc s.p.

Kot prostovoljka sem bila dejavna v različnih nevladnih organizacijah s področja duševnega zdravja:

Zavod za klinično psihologijo Izola, Slovensko združenje za duševno zdravje Šent, Nacionalno združenje za kakovost življenja Ozara, Klub zdravljenih alkoholikov Nova Gorica.

Področje, ki me pri svojem delu še posebno zanima in do katerega gojim posebno velikost strast je avtentičnost pri ljudeh, zdravljenje socialne tesnobe in nizke samopodobe ter delo s psihično travmo.

Želim si, da bi vsakemu, ki se v svoji stiski obrne name, nudila kar se da prijazno in učinkovito podporo ter mu znotraj psihoterapevtskega odnosa omogočila, da začne (ponovno) zaupati v svojo osebno vrednost, zmožnost pristnega povezovanja z drugimi ljudmi ter vzpostavi občutek kontrole in avtonomije nad svojimi izbirami v življenju.