O MENI

Sem univerzitetna diplomirana psihologinja in specializantka psihoterapije (smer integrativna transakcijska analiza).

Svoje delovne izkušnje sem pridobivala kot psihologinja v zdravstvu in na področju vzgoje ter izobraževanja. Opravljen imam strokovni izpit za psihologa v zdravstveni dejavnosti ter strokovni izpit za področje vzgoje in izobraževanja.

Moje pretekle zaposlitve:

Kliničnopsihološka ambulanta za otroke in mladostnike v ZD Žalec, Vrtec Ivančna Gorica, Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna, Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina, Psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje Manca Jarc s.p.

Kot prostovoljka sem bila dejavna v različnih nevladnih organizacijah s področja duševnega zdravja:

Zavod za klinično psihologijo Izola, Slovensko združenje za duševno zdravje Šent, Nacionalno združenje za kakovost življenja Ozara, Klub zdravljenih alkoholikov Nova Gorica.

Pri svojem delu kombiniram elemente različnih psihoterapevtskih smeri in tehnik, kot so na emocije usmerjena psihoterapija, transakcijska analiza in delo z ego stanji, telesna psihoterapija, vedenjsko kognitivna psihoterapija, čuječnost, igre vlog in kreativne tehnike.

Psihoterapija ni le pogovor, temveč vključuje delo s čustvi, telesom in ego stanji. Stisko se da najbolj učinkovito predelati, če se poleg pogovora težave obravnava tudi izkustveno. Svoje stranke vabim, da poleg pogovora opazujejo in ozaveščajo svoja čustva, misli in telesne odzive, vizualizirajo drugačna alternativna stanja, svoje zavedanje razširijo s pomočjo igre vlog, včasih pa se tudi izrazijo s pomočjo kreativnih tehnik.

Način dela vedno prilagodim potrebam svojih strank in ni se vam treba bati, da boste v karkoli prisiljeni. Zelo pomembno mi je, da se ob meni počutite svobodno, predvsem pa spoštovano.